&noscript=1 />

Onder architectuur gebouwd jarenzeventighuis met uitzicht op vuur en water

Helemaal privé, met uitzicht op zee en midden in de natuur ligt deze onder architectuur gebouwde villa uit 1971. Het huis heeft een grondige maar zorgvuldige renovatie ondergaan, waarbij alles in het werk is gesteld om de originele sfeer uit de bouwperiode van het huis te behouden. 

1

De voormalige open haard heeft een RAIS 600-inzethaard gekregen die harmonieert met de eenvoudige en klassieke villa. De inzethaard is aangepast in de originele gemetselde open haard, waardoor het uiterlijk behouden is gebleven en past bij de eenvoud die het hele huis kenmerkt. 

"We zijn erg blij met de inzethaard, die perfect brandt en ‘opgaat’ in de originele open haard", zegt Jeanette Mørk.

2

Tijdens de renovatie van de villa is ervoor gekozen slechts een klein aantal, Scandinavische, materialen te gebruiken, zoals Noorse Alta Skiffer en eikenhout. De filosofie dat alle dragende elementen zichtbaar zijn, maakt deze onder architectuur gebouwde villa een unieke en goed bewaard gebleven woning. 

In overeenstemming met de tijdgeest is de eenvoudige constructie van het huis bewaard gebleven. De constructie bestaat uit grote ramen van vloer tot plafond die tussen bakstenen gevels zijn gespannen. Alle balken zijn zwart geschilderd, net als al het houtwerk in het huis – met uitzondering van de paar deuren in het huis, die in mat gelakt eiken zijn uitgevoerd. 

3

De grote ramen in de woonkamer zorgen samen met de ingebouwde inzethaard voor een prachtig en ontspannend uitzicht op vuur en water. Op deze manier zijn de elementen van de natuur voelbaar in de woonkamer. 

4

Webbureau ITTP